Leuke strandtenten in het Westland

De Westlandse strandtenten zijn prachtige plekken langs de kust waar je kunt genieten van het zeezicht en de ontspannen sfeer. Met hun gezellige inrichting, diverse menu’s en vriendelijke service bieden ze een perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van een heerlijk moment aan het strand.

De leukste strandtenten in het Westland zijn:

  1. De Zeester
  2. De Pit
  3. Strandtent 14
  4. Strandpaviljoen Zuid
  5. Bora Bora Beachclub
  6. De Jutter
  7. De Fuut
  8. Beachclub Royal
  9. Solbeach
  10. Strandtent Wij
  11. De Kwartel
  12. Naturel
  13. Strandclub WIJ
  14. Waterreus
  15. Strandpaviljoen De Kust
  16. De Koffiebar
  17. Ajuma
  18. Zuidpier
  19. Oase Beachclub
  20. Buena Vista Beach Club
Westlandse producten

Westland uitagenda per gemeente

DatumWestlandsuitjeGemeenteVoor wie
Varend corso
Sinterklaasviering
Carnaval
Gemeente feesten
Waterpop
Braderie
Kerst
Kermis


Westlandse producten

Leuk uitgaan in het Westland

  1. Café de Slimmerick – Een gezellig café met regelmatig live muziek.
  2. Feestcafé De Kikker – Voor een bruisende feestavond met diverse thema-avonden.
  3. Brasserie Westbeer – Geniet van een ontspannen sfeer en lekker eten met af en toe live-optredens.
  4. Club Millennium – Een populaire club met diverse muziekstijlen en DJ’s.
  5. Grand Café Bij 5 – Een mix van dineren en uitgaan met regelmatig evenementen.
  6. Strandtent De Pit – Perfect voor een ontspannen avond aan het strand met cocktails en muziek.
  7. De Gekke Geit – Een gezellige kroeg met een breed assortiment aan drankjes.
  8. Partycentrum De Leuningjes – Voor feesten, dansavonden en live optredens.
  9. Bar-bistro Het Hooihuis – Een combinatie van lekker eten en een informele sfeer.
  10. De Pianobar – Een unieke plek waar live muziek en gezelligheid samenkomen.


Westlandse producten

Kinder uitjes in het Westland

Het Westland biedt een overvloed aan leuke kinderuitjes die perfect zijn om gezinnen te vermaken. Van educatieve ervaringen tot avontuurlijke activiteiten, er is voor elk wat wils.

Een favoriet onder de kinderen is het bezoeken van de vele kassen waar het Westland bekend om staat. Hier kunnen ze leren over de teelt van bloemen, groenten en planten. Sommige kassen hebben interactieve rondleidingen, waardoor kinderen een hands-on ervaring krijgen in de wereld van tuinbouw.

Voor de avontuurlijke kleintjes zijn er speeltuinen verspreid over het gebied. Van klassieke schommels en glijbanen tot innovatieve klimstructuren, deze speelplaatsen bieden uren speelplezier voor kinderen van alle leeftijden.

Voor de wetenschappelijk nieuwsgierige kinderen zijn er educatieve centra en musea waar ze kunnen leren over de natuur, technologie en wetenschap. Deze interactieve tentoonstellingen stimuleren de nieuwsgierigheid en leergierigheid van kinderen op een leuke en boeiende manier.

In de zomer kunnen gezinnen genieten van de prachtige stranden aan de Noordzeekust. Hier kunnen kinderen zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee en genieten van de zon. Sommige stranden hebben ook speeltoestellen en faciliteiten voor watersport, waardoor het een ideale bestemming is voor gezinnen.

Kinderuitjes in het Westland zijn niet alleen vermakelijk, maar bieden ook educatieve waarde, waardoor kinderen op een speelse manier nieuwe dingen ontdekken en leren. Het gebied weerspiegelt de diversiteit van activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit met de kinderen.

  1. Bezoek de Druiventuin in Monster voor een leuke dag tussen de druivenplanten.
  2. Ontdek de avontuurlijke speeltuin Avonturis in Maasdijk.
  3. Breng een bezoek aan Kinderboerderij ‘t Karrewiel in Naaldwijk en maak kennis met verschillende dieren.
  4. Geniet van de natuur bij recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk.
  5. Verken het Wateringse Hofpark met diverse speeltoestellen en groene zones.
  6. Neem een duik in zwembad De Boetzelaer in Monster voor waterpret.
  7. Bezoek Kinderpretpark Julianatoren in Den Haag voor diverse attracties.
  8. Maak een educatieve reis naar het Museon in Den Haag.
  9. Ontdek de kindvriendelijke activiteiten bij Pluktuin Framblij in Monster.
  10. Speel en leer bij het Westlands Museum in Honselersdijk.


Westlandse producten

Plukkerij Framblij (Monster)

Bijzonder tuinders bedrijf in het Westland. Plukkerij Framblij. Hier ben je van mei t/m oktober namelijk van harte welkom om zelf de lekkerste groente- en fruitsoorten te plukken. Een bezoekje aan Plukkerij Framblij is leuk voor volwassenen en leuk met kinderen. Naast groente en fruit plukken, is er namelijk ook een grote binnenspeeltuin, een kinderboerderij en de mogelijkheid om pony te rijden. Uitgeplukt? Dan schuif je aan in de gezellige theeschenkerij voor een drankje en een gebakje.


Westlandse producten

Bakkie fietsen (Kwintsheul)

Wil je meer zien van de Westlandse tuinbouw, ga dan lekker met een bakkie fietsen in het Westland. Je fietst een mooie route door het Westland, waarbij je onderweg stopt bij een aantal kwekers voor een rondleiding over hun bedrijf. Super leuk en onwijs leerzaam. Ook krijg je bij elke stop verse groentes of fruit, waarmee je het ‘bakkie’ op je fiets lekker kan vullen.

Bakkie fietsen kan vanaf 10 personen. Ben je met minder mensen? Niet getreurd, want je kan ook prima op eigen houtje een bakkie vullen. Verspreid door het Westland zijn namelijk honderden stalletjes te vinden waar je verse producten kan kopen.


Westlandse producten

Solex tour (de Lier)

Een andere super leuke manier om het Westland te ontdekken, is op een solex bij Solex Tours Westland. Met een oude leren jas en een pothelm op je hoofd pruttel je tussen de kassen door, maar pak je ook een stukje van het aangrenzende gebied Midden-Delfland mee. Ben je met meer mensen, dan kan je er zelfs een  met grappige opdrachten. Een dikke aanrader!


Westlandse producten

Blokarten (Outdoor Westland, Wato, Outdoor Westland, ’s-Gravenzande)

Dit vind ik persoonlijk misschien wel een van de leukste uitjes in het Westland: blokarten bij Monster Events in het Westland . Bij verschillende Westlandse strandtenten zoals de kan je een blokart huren, maar ook bij Wato Events in ‘s Gravenzande , Monster Events voor Monster en Outdoor Westland voor Kijkduin en Scheveningen. Dat is een grappig karretje met drie wielen en een groot zeil. Je zou het misschien niet zeggen, maar hier kan je dus knetterhard mee over het strand scheuren. Dit is een topuitje voor als het want minder weer is, want hoe meer wind, hoe harder je gaat. 

Daarna lekker een pizza eten bij de standtent de Pit in ‘s-Gravenzande, eten bij de Coast in Monster, en strandtent Beachhouse Kijkduin op Kijkduin.


Westlandse producten

Kinderfeestjes, groupsactiviteiten (The City, ‘s Gravenzande)

Een andere tip voor als het wat minder weer is: ga naar The City. Dat is een food & fun hal waar je van alles kan doen. Van bowlen tot lasergamen en van jeu de boules tot karaoke. Ook is er een PizzaBar waar je – duhhh – de lekkerste pizza’s eet, bordspelletjes speelt en een potje kan poolen. Een onwijs leuke plek voor jong en oud.


Westlandse producten

Varen in het Westland (Kwintsheul)

Het Westland heeft meer dan 90 kilometer vaarwater. Geen wonder dus dat varen misschien wel hét populairste uitje van het Westland is. En dat kan op allerlei manieren: ga mee op een rondvaart, huur een sloep, of stap in een kano bij Kanoverhuur De Zweth. Kies je voor een sloep of een kano, neem dan wat lekkers mee voor onderweg en stop op een van de vele mooie plekjes die je tegenkomt. Let wel even op dat je niet in iemands achtertuin gaat zitten 😉

Schrik onderweg trouwens ook niet als je ineens harde muziek hoort. Veel Westlandse jongeren gaan er op zonnige dagen op uit met een zogenaamde schuit. Grote kans dus dat je een paar van die drijvende feestjes tegenkomt.


Westlandse producten